עבודה בישיבה לעומת בעמידה
מאת:אביטל רדושר, מדריכת ארגונומיה ארצית, המוסד לבטיחות ולגיהות
תאריך:12/11/2019
עבור אנשים רבים הישיבה היא חלק מרכזי ביום. רוב האוכלוסייה מבלה יותר ממחצית היום בישיבה – בנהיגה או בנסיעה, במפגשים חברתיים, בצפייה בטלוויזיה ובעיקר, בשעות רבות של ישיבה מול מסך המחשב – הן בעבודה והן בשעות הפנאי.
ניהול יעיל של פגישות עבודה חיוני לסביבת העבודה המודרנית. מחקר, שנעשה בבית הספר לניהול של אוניברסיטת הרווארד, מראה כי פגישות עבודה התרבו והתארכו בשנים האחרונות עד כדי כך שמנהלים נמצאים בהן 23 שעות בשבוע, בממוצע. לאחרונה, נפוצות ישיבות צוות ופגישות עסקיות בעמידה. מחקרים הראו שמפגשים אלו יעילים יותר. מפגשי עבודה בעמידה קצרים ב-33% מאלו המתבצעים בישיבה, שורפים עד 50% יותר קלוריות ממפגשים בישיבה ותורמים לתחושת ערנות מוגברת.
לקריאת המאמר המלא באתר המוסד לבטיחות וגהות:
לחץ כאן
אם כך, איך מומלץ לעבוד?
בביצוע עבודות מחשב שדורשות שימוש בעכבר ומקלדת מומלץ לשבת, ובכל 20–30 דקות לעשות הפסקה לתנועה ולשינוי תנוחה. עמידה סטטית בלבד אינה מספיקה. התנועה חשובה לזרימת הדם אל השרירים. מחקרים מראים כי אין צורך בתרגילים מאומצים, הפסקות הליכה תכופות בזמן העבודה, אפילו קצרות יעילות ויעניקו את היתרונות שבתנועה, ויתרמו לבריאות טובה יותר ולחיים ארוכים. חשיבותם של שינויים יזומים בתנוחת הגוף, לרבות שילוב של עמידה, ישיבה או הליכה בשעות העבודה במשרד, אינה מוטלת בספק. עיסוק בפעילות גופנית מתונה (הליכה מהירה 30-15 דקות ביום) יכולה להוסיף עד שלוש שנים לתוחלת החיים. איגוד הלב האמריקני ממליץ ללכת לפחות 30 דקות ביום כדי להפחית את הסיכון למחלות כרוניות, כגון סרטן וסוכרת סוג 2. המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) ממליץ ללכת לפחות 10,000 צעדים ביום.
לסיכום: מומלץ להקפיד על תנועה לארוך היום, לגוון בין מנחים שונים, להקפיד על הפסקות פעילות במהלך העבודה ולשמור על אורח חיים פעיל.