מתי בפעם האחרונה תפרו לכם שולחן?

מתי בפעם האחרונה תפרו לכם שולחן?

במאה ה-21, המדגישה יותר מתמיד את האינדיבידואל ואת הייחוד של כל אחד מאיתנו, גם סביבת העבודה שלנו הופכת למרחב מותאם למידותינו במדויק. על ימים של עבודה מהבית, בהם יש לנו את הפריבילגיה לעצב לעצמנו את סביבת העבודה, ועל עידן שבו מה שנתפר למידותינו כבר מזמן אינו מסתכם בחולצות.

 

 

עבודה מהבית – צירוף מילים שסביר להניח שבשלושת החודשים האחרונים אמרתם אותו יותר פעמים מאשר בכל ימי חייכם גם יחד… מגפת הקורונה, שהשפיעה על היומיום שלנו בצורה שלא חלמנו שנחווה, נגסה במיוחד בסדרי ובהרגלי העבודה, שעד כה לקחנו אותם כמובנים מאליהם. המטבחון המשרדי עם מכשיר האספרסו המטפטף, הבדיחות הפנימיות של עובדי הקומה ושעירותם לעזאזל של נתיבי איילון, האשמים בכל איחור מאז שחר האנושות, כל אלה נדמים פתאום כהיסטוריה רחוקה. ולא רק הם: הכיסא המשרדי החורק, שאם רק היה גבוה בחצי סנטימטר… עכבר המחשב ההוא, שהרג לכם את פרק כף היד… בקיצור – כל הריהוט המשרדי, שמלבד הבגדים שלגופכם הוא הדבר הצמוד אליכם ביותר משך מרבית שעות היום, הפך גם הוא לפרהיסטוריה.

 

אלא שבגזרת הריהוט המשרדי, גם בבית המצב אינו טוב יותר. אם אתם יושבים על שרפרף בפינת האוכל או מקלידים על מחשב נייד שהצבתם על השיש ליד כוס הקפה – אינכם משפרים את מצבכם. האי שבאמצע המטבח שלכם דומה לשולחן מתכוונן כמו שאבוקדו דומה למטוס, והמקלדת חסרת הייחוד שבחדר העבודה היא הזמנה פתוחה לדלקת מפרקים. אין דרך עדינה לומר זאת: מי שתכנן את סביבת העבודה שלכם במשרד (הבוס) ומי שתכנן את סביבת העבודה שלכם בבית (אתם) השאיר את השיקול הארגונומי בתחתית הרשימה. אאוץ׳.

 

חברו הטוב ביותר של האדם

זה לא שקניתם מוצרים לא טובים. למעשה, סביר להניח שהשקעתם זמן, כסף ושיקול דעת רבים בחיפוש אחר המוצרים הטובים ביותר שיש לשוק להציע. אלא שאחד ממאפייני העשורים האחרונים של המאה ה-20, וביתר שאת במאה ה-21, הוא הפניית תשומת הלב לשלומות הגופנית והנפשית שלנו. כשבדיקות תקופתיות נחשבות לפתע להתנהגות אחראית ומודעת ולא לכזו ששייכת רק לחולים כרוניים מעל גיל 70, וסדנאות יוגה, מיינדפולנס ומדיטציה משגשגות בקצב מהפנט, קשה להמשיך ולחשוב על סביבת העבודה שלנו במנותק מצרכי הגוף והנפש. במילים אחרות, לאדם מודע שגופו ואיכות חייו חשובים לו, קשה לחשוב על סביבת העבודה במנותק מתפיסה ארגונומית. בעשור שבו בכל היבט של חיינו פורחת ההבנה שכל אדם הוא יצור ייחודי שיש לתפור לצרכיו שירותים ומוצרים, הדבר הינו בעל חשיבות עליונה בתחום הריהוט המשרדי והציוד המשרדי, וזאת בשל הנפח ששעות העבודה תופסות בחיינו.

 

כלב זה מדהים, אבל בואו נודה בזה: המחשב הפך לחברו הטוב ביותר של האדם, או לכל הפחות לחברו הטוב ביותר של תלוש המשכורת שלו. בימי העבודה מהבית שגזרה עלינו מגפת הקורונה, אנו משתמשים במחשבים משך שעות רבות בסביבת עבודה לא נוחה ולא בריאה, שפוגמת בבריאותנו בטווח הארוך ובחוויית העבודה שלנו בטווח הקצר. מדכא? ממש לא, מכיוון שהחדשות הטובות הן שבאמצעות גישה מודעת וכמה רהיטים בודדים, חוויית העבודה מהבית תזנק בכמה רמות.

 

הפוך, גוטה, הפוך

בכל תחום וענף מוצרים גנריים מיוצרים בשיטת ה-one size כדי להתאים לכולם, מה שאומר, בעצם, שהם אינם מתאימים כמעט לאיש במדויק… חפצים גנריים, ובכלל זה ריהוט משרדי (למשל כסאות ושולחנות) וציוד משרדי (למשל מקלדות ועכברים) גורמים לכאבים, לחוסר נוחות, לתסכול ולבעיות בריאותיות, כאשר ניסיונותיו של הגוף ״להתאים״ עצמו לצורה, לגובה ולזווית של המוצרים פוגעים בו. פריטים ארגונומיים הולכים בכיוון ההפוך – הם מתאימים עצמם ״בול״ לגופו של המשתמש: שולחן מתכוונן יסגור לכם בדיוק את הסנטימטר וחצי החסרים (או העודפים), כיסא מתכוונן יאפשר לכם את זווית המסעד המדויקת שתהיה נדיבה לגב שלכם ומקלדת ארגונומית תגרום לכם לשכוח את השם של האורתופד ההוא, שהיה רושם לכם כדורים נוגדי דלקת כל כמה חודשים.

 

באמצעות מספר מוצרים בסיסיים תוכלו לשדרג את סביבת העבודה הביתית שלכם, ועל ידי כך לשדרג את חוויית העבודה בטווח הקצר ואת בריאותכם בטווח הארוך. הגב התפוס בסוף היום ייהפך לזיכרון עמום, של משהו ״שהיה קורה פעם״, והארגונומיה תהפוך לשיקול טבעי בכל סביבת עבודה שבה תפעלו, כפי שכבר מקובל כיום בארצות רבות באירופה: סביבת עבודה שמתאימה לכל אדם כמו עכבר ליד.

 

מוכנים לשפר את סביבת העבודה שלכם? השאירו פרטים וצוות המומחים שלנו יחזור אליכם!

רכישה מאובטחת

רכישה מאובטחת
בתקן PCI המחמיר

אחריות מלאה

אחריות יצרן
1-5 שנים

משלוח חינם

בתיאום מראש לנוחיותך
אספקה לכל רחבי הארץ

חומרים איכותיים

חומרים איכותיים
בעלי תו תקן מחמיר

כתבות נוספות:

*שולחנות וכיסאות ארגונומיים בלבד

שתפו עכשיו